Ipl (definitief ontharen)

Nieuw in onze salon! Definitief ontharen van (volledige) schaamstreek en oksels, voor slechts €99,- per sessie, met al zichtbaar resultaat na één sessie. Lees snel verder en ontdek waarom je hiermee enorm voordelig uit bent.

Waarom voordeliger ten opzichte van andere aanbieders?

Ik laat een langere periode tussen de behandelingen zitten, omdat je de haargroei zo een stuk effectiever behandelt. Dit is beter voor het resultaat én je portemonnee!

Gemiddeld behandel ik in de beginfase om de acht weken, wat al snel eens in de drie maanden wordt. (Hieronder lees je waarom). Na slechts één behandeling zie je al veel resultaat, dus wacht niet te lang met het maken van een afspraak om lekker glad de zomer in te gaan.


Voordelen ten opzichte van scheren en harsen:

Ik geef 100% garantie als je na 1 sessie niet het verwachte resultaat hebt

Geen ingegroeide haartjes meer

Geen irritatieplekjes op de huid

Je huid wordt egaal, zonder zichtbare stoppels

De haargroei wordt minder én dunner

Je hoeft de haren tussendoor niet te laten groeien (in tegenstelling tot harsen)

Je kunt ook in de zomerperiode behandeld worden; met oksels en schaamstreek kun je makkelijk uit de zon blijven

Wat doet IPL/laser?

Het rode licht dat uit de IPL/laser komt, wordt door het pigment in de haren omgezet in warmte. Dit zorgt ervoor dat de voedingsbodem van het haartje vernietigd wordt, waardoor er geen nieuwe haar meer kan worden aangemaakt.

Wat is het verschil tussen IPL en laser?

Het grote verschil is de lichtbundel. IPL en laser werken allebei met rood licht, waarbij de laser een iets nauwere lichtbundel heeft en de IPL het licht meer verspreidt. Beide methodes hebben hun voor- en nadelen.

Waarom heb je voor IPL gekozen in je salon?

Zowel laser als IPL kan goed resultaat leveren, afhankelijk van bepaalde elementen (zie volgende vraag). Ik heb gekozen om alleen IPL aan te bieden, omdat de behandeling prettiger is. Doordat ik met flitsen werk, heb je veel rustmomenten en zijn de speldenprikjes wat beter te doen. Het grote verschil met laseren is dat er een koude behandelknop op zit. Hierdoor voelt de flits minder vervelend aan, terwijl er tegelijkertijd een hogere intensiteit kan worden gebruikt. Dit zorgt dan weer voor een beter resultaat.

Wat heeft invloed op het resultaat van een behandeling?

– De kwaliteit van de apparatuur
– De frequentie van de behandeling. Te vaak en te kort op elkaar is niet alleen zonde van het geld, maar zorgt ook voor een minder goed resultaat.
– De intensiteit van de behandeling. Vaak wordt er met een te lage intensiteit behandeld, waardoor de haren niet volledig kapotgaan en dus ook niet blijvend verdwijnen.

Waarom is het zo belangrijk om het juiste aantal weken tussen de behandelingen te laten?

Sterker nog: dit is het allerbelangrijkste van de behandelingen, omdat we de haren maar in 1 fase kunnen vernietigen: de anagene fase. En dat terwijl de haarcyclus uit wel vier fases bestaat. Je kunt je dus voorstellen dat een behandeling in een andere fase niet effectief is, terwijl je hier wel voor zou betalen. Daarnaast is het belangrijk dat er een goede (hoge) inzet met licht wordt gehanteerd, zodat er voldoende warmte vrijkomt en de haartjes daadwerkelijk vernietigd worden in plaats van alleen verzwakt.

Al met al kunnen we op die manier jouw oksels en schaamstreek met zo min mogelijk behandelingen op effectieve wijze ‘haarvrij’ maken.

Doet een IPL-behandeling pijn?

De behandeling is niet volledig pijnloos. Vaak wordt het gevoel omschreven als een speldenprikje dat meteen weer verdwijnt. Het is eigenlijk heel simpel: pijnloos een haar verbranden is niet mogelijk. Als je er niets van voelt, komt dat vaak doordat er met een te lage intensiteit behandeld wordt. Hierdoor wordt het haartje niet vernietigd, maar komt het hooguit wat langzamer en dunner terug.