Face shaving voor vrouwen

Face shaving voor vrouwen

Het scheren van het gezicht (zoals de wenkbrauwen) is een trend die we steeds vaker zien bij vrouwen. Maar wat zijn daar de voor- en nadelen van?

Een voordeel is dat het scheren van bijvoorbeeld de wenkbrauwen snel dode huidcellen en ongewenste haartjes verwijdert. Hierdoor gaat de huid lekker zacht aanvoelen. Ook door middel van peelings pak je deze dode huidcellen op de bovenste laag van je huid effectief aan.

Het nadeel van dagelijks peelen of scheren is dat je ook de levende cellen mee gaat nemen, omdat de dode huidcellen op een gegeven moment gewoon ‘op’ raken. Hierdoor kun je je huid beschadigen wanneer je dit regelmatig thuis doet, met pigmentvlekjes en extra gevoeligheid tot gevolg.

Wel geldt ook hier weer dat het per huidtype erg kan verschillen welk effect deze behandelingen hebben. Een roze huid met gesprongen adertjes is vaak al erg gevoelig en zal alleen maar roder worden, waarbij een dikkere en vettere huid meer kan hebben.

Kun je dan niet eens per week of minder scheren?

Ja, in theorie is dat zeker mogelijk. Helaas gaan de afgeschoren haartjes dan wel weer groeien, die kunnen aanvoelen als harde stoppeltjes. Om het echt glad te houden zul je het vaker moeten doen, waar dan weer een beschadigde huid tegenover staat.

Wat is dan de beste oplossing?

Wanneer je ervoor kiest om je haartjes te waxen verwijder je tegelijkertijd de dode huidcellen. Het verschil is dat je dit maar eens in de zoveel weken hoeft te doen, waardoor het veel beter is voor je huid. Na het waxen duurt het veel langer voordat je haartjes terugkomen, en zijn ze ook nog eens lekker zacht!